Spotlight

Succé då 1350 medlemmar deltog i SRF:s medlemsforum Spräng gränserna!

Peter i mörk kavaj och Gilda i grön tunika, uppsatt hår och glasögon.

SRF:s medlemsforum i Stockholm lockade 1350 medlemmar mellan den 3 och 5 maj. Ett gediget program med  föreläsningar, workshops, utställningar, utmärkelser, underhållning, god mat och gemenskap.Bildsyntolkning: Peter Tjernberg från Alnö och tillika ledamot i SRF:s förbundsstyrelse i mörk kavaj inledde seminariet om SRF:s historia och bredvid står Gilda Stiby Pelkonen, i grön tunika och som är redaktör för  boken ”Ur historien mot framtiden”. En bok om Tankar kring SRF:s 130-åriga historia, som nyligen blivit inläst .

Glädjande besked: Datapedagog sökes till Synrehabiliteringen och SRF jublar!

Annika sitter framför en dator. Hon har brunt långt hår och glasögon.

Enhetschefen vid Synrehabiliteringen Västernorrland Annika Blomkvist Andersson är glad över att äntligen få konstatera att en datapedagogtjänst nu är utlyst, för att kunna erbjuda synskadade brukare utbildning i teknik och digitala hjälpmedel. SRF Västernorrlands ordförande Sven Edlund välkomnar det glädjade beskedet.

Region Västernorrland erbjuder gratis tjänster för synskadade och läshindrade

Den nya rollupen, affischen och foldern visas upp av redaktörerna Anette och Monica

Nu synliggörs Lättillgängliga nyheter och inläsningstjänst Västernorrlands verksamhet i en omfattande informationskampanj. Alla länsinvånare ska veta att dessa tjänster finns tillgängliga och att de är kostnadsfria. Alla ska känna till hur det går till att använda dessa tjänster och produkter för att göra vardagen enklare.