Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v22 (27 maj - 2 juni)

Härnösands nya bro är försenad

Trafiken skulle varit igång i början av juli. Nu är öppnandet av nya bron försenat till i slutet av augusti.   Bron har fått extra fyllnadsmassor för att trycka ned leran mot berggrunden. Leran är 18 meter tjock.   När den stabiliserat sig ska den ge stadga åt järnvägsbron. Det brukar ta cirka ett halvår […]

Lurar folk på pengar

Polisen varnar för personer som påstår att de är dövstumma. De personerna försöker lura till sig pengar till en organisation som inte finns.   Boende i Sollefteå, Matfors och Stöde har ringt till polisen om detta. (Källa: www.allehanda.se)

Kramfors nya besökswebb

Kramfors kommun har tagit fram en ny besökswebb. Den är till för både turister och för de som bor på orten.   Där ska det gå att få tips om olika besöksmål. Det handlar både om natur och kultur. (Källa: www.allehanda.se)  

Krögare mot droger

För två år sedan såg polisen att kokainet blivit vanligt på krogarna i Sundsvall. Nu har det spritt sig till Ångermanland.   Örnsköldsviks kommun har startat Krögare mot droger. Det är ett samarbete mellan krögare, polis och företagshälsovården.   Krögare vill lära sig mer om olika droger. De lär i sin tur ut till personalen […]

A000010

För nionde året går det att besöka tulpanodlingen i Backsjön utanför Sollefteå. I år har de planterat 150 tusen tulpanlökar av 70 olika sorter. De har öppet 10.00-17.00 den 26 maj till den 16 juni. (Källa: www.hogakusten.com)