Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v48 (25 november - 1 december)

Många ödehus

Det är bostadsbrist inne i städerna. Samtidigt finns det många ödehus ute på landsbygden i Ångermanland.   Linnea Korpi och Peter Landgrens stora intresse är ödehus. De har startat Facebooksidan Sollefteås Ödehus. Där visar de på hus som är till salu eller kan hyras ut.

Ansöker om TV-pucken

Sollefteå hockey och Kramfors-alliansen ansöker om TV-pucken tillsammans. Ångermanland kan få anordna TV-pucken 2020. Besked kommer i slutet av det här året. (Källa: www.allehanda .se)

EM-guld i curling

Sverige tog EM-guld i curling för både herrar och damer i lördags.             (Källa: P4 Västernorrland)

Nytt kommunalråd i Kramfors

Den gamla julbelysningen var trasig. Flera företag i Kramfors har skänkt pengar till en ny julbelysning.   – Kommunen har hjälpt till med att sätta upp belysningen, säger centrumutvecklare Carolina Strindlund. (Källa: allehanda.se)

Kramfors Handel

Hans Wiklund slutar som regiondirektör. Han har tackat ja till jobbet som universitetsdirektör i Umeå. Det var ett drömjobb han inte kunde säga nej till.   –  Hans Wiklund har uträttat mycket gott arbete under sina år i regionen, säger Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund. Han är också regiondirektörens chef. (Källa: www.rvn.se)