Spotlight

”Helt oacceptabelt att väntetiderna är för långa inom ögonsjukvården!”

-Klarar vi inte av vårdgarantin, får vi skicka ögonpatienterna till en annan region för vård i tid!, säger Mona Hammarstedt,KD, inom Region Västernorrland. Mona har brunt, lockigt kort hår, glasögon och bär en stor, flerfärgad schaf runt halsen och som hänger ned på bröstet.

”Ögonsjukvården har blivit bättre och vi måste främja folkhälsan i Västernorrland”

-Arbetet med att förbättra sjukvården pågår just nu. Man måste få hjälp i tid, säger Brita Wessinger,MP,inom Region Västernorrland. Brita har grått, långt hår uppsatt i en sidofläta. Hon bär en svart blus med partiets gröna symbolknapp fäst på vänstra sidan.

”-Läsbara kallelser till synskadade måste lösas snabbt”

”-Jag drar en suck… i 2018 års digitala tidevarv och vi inte har löst en sådan enkel sak, som läsbara kallelser till synskadade i storstil eller i andra format! Vi måste lösa detta snabbt”, säger Per Wahlberg, oppositionsråd för Modernaterna inom Region Västernorrland. Per har högt hårfäste, mörkt hår med grånande tinningar, glasögon, vit skjorta, grå slips och grå kavaj.

Vänsterpartiet förvånade över att det skickas ut oläsbara kallelser till synskadade

”-Moderna iPhones måste vara lösningen för synskadade och andra funktionshindersgrupper, för att kunna tal del av kallelser till sjukvården”, säger Lars-Gunnar Hultin, gruppledare för Vänsterpartiet inom Region Västernorrland. Lars-Gunnar har grått, kortklippt vågit hår och blå ögon och är klädd i en rutig skjorta under en blå-röd tröja.