Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2014 / v6 (3 februari - 9 februari)

Seniorer går surfkurs

Vuxenskolan i Härnösand har surfkurs för seniorer. På kursen får de lära sig hur de använder en surfplatta. Det handlar både om appar, låna böcker och att fotografera med surfplattan. Många vill kunna hålla kontakt digitalt med sina barn och barnbarn som inte bor på nära håll. – Det här känns lättsammare än en dator, […]

Samisk vecka i Örnsköldsvik

Samernas nationaldag är den 6 februari. Då startar samiska veckan på Arkenbiblioteket. Den slutar med en marknadsdag den 15 februari. Marknadsdagen blir på och vid museet. Samiska slöjdare och hantverkare ställer ut sina produkter. Det blir provsmakning med samiska smaker i en tältkåta. Det blir också försäljning av till exempel renkött och fisk. (Källa: webben7.se)

Sundsvalls ambassadör

Näringslivsbolaget har utsett Sundsvalls sjätte ambassadör. Kevin Walker blir den nye ambassadören. Han ska sjunga i Sundsvall på Nationaldagen. Kevin Walker vann Idol 2013. Han spelar fotboll i GIF Sundsvall. (Källa: Dagbladet)

Melodifestivalens första delfinal

Melodifestivalens första delfinal Lördagen den 1 februari börjar Melodifestivalen. Första delfinalen går i Malmö. Yohio har startnummer ett. – Startnumret är viktigt. Och jag är jättenöjd med att vara nummer ett, säger han. Låten Yohio ska sjunga heter To the end.

Världens bästa butik i Örnsköldsvik

Världens bästa butik i Örnsköldsvik Mariann Domeij driver butiken Make up store i Örnsköldsvik. Förra året blev hon årets kvinnliga företagare. Butiken fick då också pris som bästa Make up store i Sverige. Igår fick hennes butik pris som världens bästa butik av alla de 300 Make up store i världen. Av dem finns 100 […]