Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2014 / v34 (18 augusti - 24 augusti)

Härnösand får beröm av Humana

Humana undersöker varje år tillgängligheten i Sveriges kommuner för personer med funktionsnedsättning. I den senaste undersökningen blev Härnösand bäst i länet. Det beror bland annat på att tillgängligheten är bra i kommunhuset och i idrottsanläggningarna. Det som skulle kunna vara bättre är badplatserna. Rampen på Sälstens badplats är trasig. Där ska det bli en ny […]

Slink Inn får fortsatt hyresbidrag

Slink Inn i Sundsvall flyttar från parkeringshuset till Norra Järnvägsgatan. Sundsvalls kommun fortsätter ge hyresbidrag till verksamheten. – Det här är en verksamhet som behövs, säger Marika Eljeström. Hon är en av cheferna på Slink Inn. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Bondens egen marknad

Nu är Bondens egen marknad igång igen. Den finns både på Stora torget i Sundsvall och Örnsköldsvik. I höst kan man handla där på lördagar mellan 10 och 15. Det är lokala producenter som säljer sina egna produkter. – Det ligger i tiden. Folk vill vara medvetna om vad de stoppar i sig, säger Anders […]

Affären öppnar i Herrskog igen

Herrskog har varit utan affär i fem år. Nu går det att handla matvaror där igen. Det blir också en servering och utkörning av varor. Ett antal grannar har öppnat upp affären igen. De tror att det blir en hel del kunder nu när det kommit asylsökande till Herrskog. (Källa: Nordsverige)

Mittmedias nya nattredaktion

Från och med 1 oktober blir det nyhetsbevakning dygnet runt på alla Mittmedias nyhetssajter. Det är nästa steg i den digitala satsningen som Mittmedia startat. Nya nattredaktionen kommer att finnas i Sundsvall. (Källa: allehanda.se)