Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2014 / v36 (1 september - 7 september)

Emil Forsberg uttagen till landslaget

Emil Forsbergs moderklubb är GIF Sundsvall. Nu spelar han i Malmö. Han är också uttagen till landslaget i fotboll. Många klubbar i Europa är intresserade av honom. Han kan vara värd allt mellan 50 och 100 miljoner vid en övergång från Malmö till en annan klubb. Då får GIF Sundsvall 5 procent av den summan. […]

Kan bli höjd skatt i landstinget

Ekonomin är inte bra i landstinget. En skräckprognos är att landstinget går 258 miljoner kronor back i år. Den här veckan ska politikerna få veta alla siffror. Politikerna säger att det kan bli en höjning av skatten till landstinget. En del partier säger att staten borde ta mer ansvar och gå in med mera pengar. […]

Bron klar tidigare

Bron och nya E4:an klar tidigare än vad Trafikverket har trott. Det beror på att det varit milda vintrar. Det har också fungerat bra med företagen som bygger bron. – Vi har en tydlig ambition att öppna upp hela E4:an före årsskiftet, säger Ulf Carlsson. Han är ansvarig på E4 Sundsvall. (Källa: P4 Västernorrland)

Vill ha högre ersättning

Personer med funktionshinder i länet vill ha högre ersättning för sitt jobb. De får mellan 36 och 40 kronor om dagen. Tillsammans med pensionen har många totalt 8 tusen 6 hundra kronor i månaden. Nu ska kommunerna se över ersättningarna. (Källa: P4 Västernorrland)

Ordningsvakterna på Navet kvar

Det har funnits 2 ordningsvakter på Navet i Sundsvall i sommar. Alla som rör sig runt Navet tycker att det är jättebra. Statistiken visar att det varit många ingripanden sommar. Det har både varit avvisanden och omhändertaganden. Nu har politikerna beslutat att ordningsvakterna blir kvar. (Källa: Sundsvalls Tidning)