Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2014 / v39 (22 september - 28 september)

Får pengar till utomhusteater

Sollefteå amatörteater har fått pengar från landstinget, kommunen och länsstyrelsen. Nu blir det utomhusteater till sommaren. Pjäsen heter Sollefteåflickorna. Den handlar om Sollefteå på 40-talet och kvinnors drömmar. Gunilla Rudehill är producent. Hon söker nu efter personer som vill vara med i pjäsen Sollefteåflickorna. Premiären blir den 26 juni. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Inställda tåg på grund av banarbete

Trafikverket utför banarbete mellan Sundsvall och Söderhamn. 25 september till och med 28 september blir det därför flera inställda tåg. Det blir ändringar för SJ:s tågtrafik på sträckan mellan Luleå och Stockholm. Det kan därför bli längre restid då bussar ersätter tågen. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Höstmarknad i Sollefteå

Lördagen den 27 september är det höstmarknad på Orrtorget i Sollefteå. Det blir försäljning och avsmakning av lokalt producerad mat. Det blir också visning av hur man gör must av äpplen. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Junseles första djuraffär

My Larsson är både hundinstruktör och hundfysioterapeut. Om en månad öppnar hon Junseles första djuraffär. Den ska heta Djuraffär’n. Där kommer att finnas leksaker och foder till både katter och hundar. My kommer också att erbjuda kurser och behandlingar för hundar. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Bästa lättlästa bibliotek 2014

Halmstads stadsbibliotek är årets Bästa lättlästa bibliotek 2014. Där finns de lättlästa böckerna med i all verksamhet på biblioteket. – Vi har fokus på alla och arbetar ständigt med nya metoder och arbetssätt för att välkomna alla, säger bibliotekschefen Anette Hagberg. Ann Erixson som vann priset som årets Läsombud kommer också från Halmstad. (Källa: www.lattlast.se)