Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2016 / v6 (8 februari - 14 februari)

Y-salong på Murberget

Från 5 februari till 10 april är det Y-salong på Murberget Länsmuseet Västernorrland. Där ställer 47 konstnärer ut sina konstverk. Alla är bosatta eller har anknytning till länet. Utställningen bjuder på olika konstnärliga tekniker. (Nordsverige)

Stöttar amatörteatergrupper

Teater Västernorrland hjälper föreningar och teatergrupper på de mindre orterna i länet. Iso Porovic jobbar som länsregissör. Han åker runt och hjälper till med regi bland annat. Han har sett hur viktig teatern är för många. Människor på mindre orter går inte lika ofta på teater eller konstutställningar som de på större orter. (Källa: allehanda.se)

Förbättra för elever med funktionsnedsättning

SPSM Specialpedagogiska skolmyndigheten delar ut pengar till fem skolors projekt i Västernorrland. De får dela på 4,5 miljoner kronor. Det är SIS-medel. SIS betyder särskilda insatser i skolan. Det ger skolorna möjlighet att prova nya arbetssätt. Målet är att alla elever ska känna sig delaktiga. De ska kunna lära sig på sina egna villkor. Det […]

Jourhavande präst fyller 60 år

Jourhavande präst har funnits sedan 1956. Mellan klockan 21 och 06 på natten kan man ringa dit. Telefonnumret är 112 och man begär att få tala med Jourhavande präst. Präster från hela landet ställer upp en natt i månaden. Det är till för människor i kris. Många lider av oro och ångest som de inte […]

Post stulen i Sundsvall

En brevbärare blev av med post från sin väska på Rådhusgatan i Sundsvall. Det var i slutet av januari. Brevbäraren vet inte hur mycket post som blivit stulet. En person hittade 10 brev på gatan och lämnade in till polisen. Postnord har polisanmält stölden. (Källa: Sundsvalls Tidning)