Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2018 / v12 (19 mars - 25 mars)

En medalj under Paralympics

Zebastian Modin är en synskadad elitskidåkare från Östersund. Han tog Sveriges enda medalj under Paralympics. Det blev ett silver i sprint. Han var nära medalj i 2 andra lopp. (Källa: www.svt.se)

Älgarna får hjälp i Ljustorp

Det är svårt för älgarna att gå i den snörika skogen. Många älgar svälter också. Kim Wallin i Ljustorp kör därför upp skoterspår åt dem. Han fäller också sly som de kan äta. (Källa: P4 Västernorrland)

Seniorer lär sig laga mat i Bergsåker

ABF och PRO Selånger har startat en kurs för matintresserade seniorer. Kocken Karl-Evert Andersson håller i kursen. – Det bästa är umgänget, men också att man får lära sig laga lite roligare mat än vanligt, säger en av deltagarna. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Förbereder sig för snösmältning

Det är risk för översvämningar när våren och värmen kommer på riktigt. På kommunerna letar de upp alla dagbrunnar. De tinar sedan upp de med hjälp av ånga. De tar också bort snö från vägtrummorna. Det är bra att det är kallt på nätterna. Då tinar och smälter inte snön så fort. (Källa: www.allehanda.se)

Nya utvecklingsdirektören

Märta Molin är ny Regional utvecklingsdirektör. Hon har tidigare arbetat som kulturchef i Region Västernorrland. – Jag tycker om att jobba med de viktiga frågor som vi ansvarar för. Att få jobba i offentlig verksamhet på medborgarnas uppdrag är både fint och ansvarsfullt, säger hon. (Källa: www.rvn.se)