Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2018 / v24 (11 juni - 17 juni)

Lily vann Sveriges yngsta mästerkock 2018

Lily är född i Sollefteå men bor i Ås i Jämtland. Hon vann Sveriges yngsta mästerkock. Domarna var djupt imponerade av hennes matlagning. Mormor och åldermor bor i Sollefteå. – Men jag är inte förvånad. Hon är helt suverän, både när det gäller bakverk och att laga maträtter, säger mormor Eva-Britt Lundberg. (Källa: www.allehanda.se)

Stort loppis öppnar i Birsta

I slutet av augusti öppnar Carina Myrskog Nyman med sin man loppis mitt emot Willys. – Man hyr skåp veckovis och vi sköter försäljningen, säger hon. Där kommer också att finnas en cafeteria. Loppis och cafeterian kommer att ha öppet sju dagar i veckan. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Kirurgin räddad i Örnsköldsvik

Ny enhetschef för kirurgin på Örnsköldsviks sjukhus blir kardiolog Leif Ehlin. Två specialistläkare inom kirurgin är återanställda och börjar i slutet av augusti. De har arbetat på sjukhuset tidigare och kommer nu tillbaka. I sommar täcker några hyrläkare upp som också arbetat där tidigare. (Källa: www.Allehanda)

Flera hus måste rivas i Njurunda

Nu ska det bli dubbelspår mellan Gävle och Sundsvall. Trafikverket köper därför in och river flera hus i Njurunda. Ingemar Persson vill helst bo kvar. – Det går ju inte att stoppa ett sådant här jätteprojekt för att ett litet hus står i vägen, säger han. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Blandar grönsaker med blommor i Sundsvall

Sundsvalls kommun planterar i år ut jordgubbar och grönsaker tillsammans med sommarblommor i rabatterna. – Vi vill uppmärksamma att det går utmärkt att odla blommor och grönsaker tillsammans i rabatter och urnor. Det blir dessutom både smakfullt för gommen som för ögat, säger landskapsingenjör Annika Näsmo. (Källa: P4 Västernorrland)