Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v16 (15 april - 21 april)

Inga områdespoliser under sommaren

I sommar blir det inga områdespoliser på Navet och Timrå centrum. Det är också då det är mest problem där.   – Det finns liksom inget val eftersom halva styrkan går på semester, säger Andreas Zehlander. Han är gruppchef på polisen. (Källa: Sundsvalls Tidning)  

Hervor Sjödin får pris

Hervor Sjödin får priset för att hon bor och verkar i Mannaminnes närområde. Och för att hon engagerar sig i viktiga frågor som rör många människor.   Stiftelsen Mannaminne har instiftat priset för att hedra Anders Åberg. Mannaminnes Hedersräfsa är namnet på priset. (Källa: www.st.nu)

Måste sluta på Återbruket

Nio personer med funktionshinder måste sluta på Återbruket i Bredbyn. De har jobbat där i flera år. Ingen vet vad de ska göra istället. Lennart Nilsson har en son som jobbar där.   – Det finns ingen plan. Och bråttom är det, före semestern ska de vara borta, säger han.   Kommunen har bestämt att […]

Kramfors hoppas på lärare från Finland

Rektorn Anders Digné på Kramforsskolan försöker rekrytera nyutbildade lärare från finlandssvenska lärarutbildningen i Finland. Han hoppas kunna locka hit de innan de hunnit skaffa hus och familj i Finland.   Finland har många svenskspråkiga lärare. (Källa: P4 Västernorrland)

Timrå åkte ur SHL

Västernorrland har inte längre något lag i SHL. Timrå förlorade mot Oskarshamn och åkte därför ur SHL.   Det blev bara ett år i SHL för Timrå. Nu blir det derbymatcher mot Modo igen. Modo är också i Allsvenskan. (Källa: www.st.nu)