Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v39 (23 september - 29 september)

Lättare för äldre och dementa att komma ut

  Sollefteå kommun har köpt in en parcykel som går på el. På parcykeln kan både vårdare och vårdtagare åka samtidigt. Än så länge delar äldreomsorgen på den.   – Tack vare parcykeln kan fler äldre få komma ut, om så bara på en tur i kvarteret, säger Katarina Sångberg på Skärvstagården. Förhoppningen är att […]

Årets finaste drake

Varje sommar står det drakar i stenstan. De sponsras av lokala företag. Turister och invånare i Sundsvall får rösta på sin favoritdrake. I år blev polisens drake vald till den finaste. Det är lokala konstnären Pia Niemi som skapat den.   – Den har polisens kläder på sig. Den får stå som en symbol för […]

Språkhjälp i Kramfors

Studieförbunden i Kramfors söker folk som kan lära nyanlända svenska.   – Vi har ett akut behov för fler språkledare. Det räcker med att vara en person med stort hjärta som vill hjälpa andra, säger Eva Tånneryd. Hon är verksamhetsutvecklare på Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV. (Källa: www.allehanda.se)  

Språkarenan

Det är färre asylsökande i Sollefteå nu. Därför flyttar Språkarenan till Reveljen på Nipanområdet. Då blir det bättre samverkan svenska för invandrare, SFI,  som redan finns på Reveljen. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Ånge bokhandel

Inger och Bengt Wiklund går i pension, efter att ha drivit bokhandel i Ånge sedan 1994. De har lyckats behålla kunderna trots konkurrens från webben. Nu säljer de bokhandeln till 8 delägare. Bengt Wiklund tror det är bra med flera ägare, för att orka driva bokhandeln. (Källa: P4 Västernorrland)