Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v48 (25 november - 1 december)

Stöde hälsocentral kvar

Stöde hälsocentral fortsätter som komplett hälsocentral. Nacksta kan bli familjecentral genom ett samarbete mellan Region Västernorrland och Sundsvalls kommun.   Det är inte klart hur det blir med Liden och Trehörningsjös hälsocentraler. Politiker och ortsbor fortsätter att diskutera på dialogmöten. (Källa: P4 Västernorrland)

Lucas i ambulans

Ambulanspersonal får stöd av hjärtroboten Lucas när det är väldigt bråttom. När ambulansen kränger på vägen är Lucas säkrare på att ge HLR, hjärt- och lungräddning.   – Den är ett stort hjälpmedel i vårt arbete, säger ambulanspersonalen i Västernorrland. (Källa: www.allehanda.se)

Härnösands kommun tar över SFI

SFI-utbildningen är räddad. Den kommer att ske i Johannesbergshuset. Tidigare var det 450 elever. Nu är det 200 elever och de ryms där. Politikerna ska bestämma om de fortsätter att driva SFI. Det kan också bli en ny upphandling om SFI-utbildningen. (Källa: www.harnosand.se)  

Influensan är här

Under den senaste veckan har tio fall av influensa A blivit anmälda enligt smittskyddslagen i vårt län. De som har större risk att bli allvarligt sjuka av influensa ska vaccinera sig så snart som möjligt. Kontakta hälsocentralen för mer information. (Källa: www.rvn.se)

Många ödehus

Det är bostadsbrist inne i städerna. Samtidigt finns det många ödehus ute på landsbygden i Ångermanland.   Linnea Korpi och Peter Landgrens stora intresse är ödehus. De har startat Facebooksidan Sollefteås Ödehus. Där visar de på hus som är till salu eller kan hyras ut.