Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v6 (4 februari - 10 februari)

Räddningstjänst varnar via radio i trafiken

Räddningstjänsten testar ett nytt system. De kommer att meddela bilister via radio att det är utryckning på gång. De kan också skicka ut varning från olycksplatsen.   Räddningstjänsten har också nya farthinder och varningslampor att ställa ut vid olycksplatserna. Det ska bli säkrare för personalen.   – Många kör för fort in på olycksplatserna så […]

Polisanmäler tidningsbud

En kvinna i Sundsvall säger att ett tidningsbud stör henne på nätterna. Hon har blivit väckt vid halvtre varje natt i 2 veckor.   Hon säger att tidningsbudet slår i trappräcket när denne springer i trappen. Kvinnan har anmält det till polisen. Polisen beskriver det som ofredande. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Inte längre dolda telefonnummer

  Region Västernorrland gjorde en test som visar att många fler svarar om telefonnumret syns i telefonens fönster. Region Västernorrland inför nu synliga telefonnummer. (Källa: www.rvn.se)

Vårdguiden får bra betyg

1177 Vårdguiden på telefon får höga betyg i Västernorrland. Invånarna är väldigt nöjda med bemötandet. De är mindre nöjda med telefonköerna. (Källa: www.rvn.se)

Digitala kallelser

Region Västernorrland börjar nu med digitala kallelser. Den som har en digital brevlåda kan välja att få sin kallelse digitalt istället för i pappersform.   På Skatteverkets hemsida står det hur du ansluter dig till en digital brevlåda. Den som inte väljer digital brevlåda får fortsatt sin kallelse i pappersform. (Källa: www.rvn.se)