Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v19 (4 maj - 10 maj)

Eldsblommorna

Nu är Eldsblommorna på plats vid nya viadukten i Härnösand. Skulpturerna sitter på stolpar i rostfritt stål. De ska synas dygnet runt och i alla årstider. De kommer att skifta i färg beoende på temperaturen.   Både de som reser med tåg eller med bil ska känna sig välkomna av Eldsblommorna. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Docksta Sko fyller snart 100 år

Docksta Sko är ett av fem skofabriker i Sverige. Docksta Sko startade 1923 i Bjästa. De flyttade till Docksta 1947.   Numera gör de både skor och kuddar i skinn. Lisa  och Andreas Edin äger Docksta Sko. Lisa säger att det finns en ökad efterfrågan på det som är lokaltillverkat och av hög kvalitet. (Källa: […]

Mannaminnes Hedersräfsa 2020

Sara Parkman får årets Hedersräfsa. Hon får den för hennes artisteri som går helt i Mannaminnes och Anders Åbergs anda.   Hon kämpar bland annat för landsbygden och har ett nytänkande inom folkmusiken.   Sara Parkman släppte sitt senaste album Vesper i Dragspelshuset  på Mannaminne. (Källa: Nordsverige)  

Försvarsmakten lånar ut skyddsmasker och skyddsdräkter

Region Västernorrland Meddelar att de fått skyddsutrustning levererat till sig.   Det är utskickat till sjukhusorterna i länet. Mats Åström på Sollefteå sjukhus säger att de inte behöver använda dessa ännu.   – Detta är en viktig resurs som kan ge extra trygghet till all personal, säger han.

Byabuss för matleverans

I Ånge kör Byabussen ut matvaror till äldre eller andra riskgrupper. Det är gratis.   –  Det här är ett initiativ som är värt en guldstjärna, säger Monica Samuelsson. Hon samordnar varutransporterna från Ica och Coop i Ånge. (Källa: Sundsvalls Tidning)