Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v20 (11 maj - 17 maj)

Nylands nya brandstation

Deltidsbrandkåren i Nyland har fått nya lokaler. Time blev ombyggt till brandstation. Personalen är nöjd med att ha fått egna lokaler. Macken Ingo och tvätthallen finns kvar. (Källa: www.allehanda.se)

Ny räddningsbåt

Sjöräddningssällskapet i Örnsköldsvik får ny båt. Den är mycket stabilare än den gamla.   – Nu kan vi gå ut i riktigt dåligt väder och ta hand om folk, säger Ulf Holmberg som är stationsansvarig för Sjöräddningssällskapet. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Digitala böter i länet

Polisen slutar skriva ut böter med papper och penna. Nu blir det digitala böter istället. Polisen använder en app i mobilen istället. Via appen skickar de en kopia på boten och fakturan direkt till den som kört för fort. Polisen säger att det ökar rättssäkerheten. De blir effektivare och kan göra fler fartkontroller. (Källa: www.st.nu)

Öppnar juicebar

Mender Daoud öppnar en juicebar på Storgatan i Sundsvall. Han ska renovera lokalerna först och öppnar i sommar.   – Vi kommer att ha ekologisk, färsk frukt som vi gör juice av, säger han. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Kramfors köttbutik

Fadi Tfejki har öppnat en köttbutik med svenskt kött på Torggatan i Kramfors. Det kommer inte vara färdigpackade varor,  utan kunden får peka och välja storlek på köttbit. Det kommer även finnas grönsaker och bröd till exempel. Fadi kom från Syrien för 4,5 år sedan där han också hade en butik. (Källa: www.allehanda.se)