Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v20 (11 maj - 17 maj)

Samlar på kapsyler

Sara Östman i Sundsvall samlar på kapsyler. Hon har haft 652 tusen kapsyler. Nu har hon 2 tusen kapsyler.   – Numera satsar jag dock på kvalitet istället för kvantitet, säger hon. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Junsele djurpark

Sollefteå kommun köper biljetter till Junsele djurpark för 400 tusen kronor. Alla skolelever i kommunen ska få varsin biljett så de kan göra ett besök i djurparken i sommar.   – Det här är viktigt för sjurparken, men även för alla andra näringsidkare på byn, säger Ulf Henriksson. Han är djurparkschef. (Källa: www.allehanda.se)  

Bowlingen öppnar restaurangen igen

För en månad sedan stängde Bowlingen sin restaurang för att inte gå i konkurs. Under den här tiden har de haft hemkörning av mat.   – Det är en speciell tid just nu, men vi vill testa att öppna restaurangen igen, säger ägaren Lei Ye. (Källa: www.allehanda.se)

Synsam till Härnösand

Optikerkedjan Synsam har öppnat i centrala Härnösand. Det blir en optiker plus 3 andra anställda. Vera Englund är butikschef. Hon är glad att ha fått tag på en optiker då det är brist på dem. (Källa: www.allehanda.se)

Ny uteservering

Bloco i Sundsvall öppnar en ny och större uteservering. Där blir det också plats för boulebanor och pingisbord. Det kommer att stå en vagn med fler toaletter där.   –  Många kommer att vilja vara ute i sommar, säger Tord Budenberg. Han och Jonas Holmberg är ägare till Bloco. (Källa: Sundsvalls Tidning)