Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v34 (17 augusti - 23 augusti)

Världens största galge

Världens största klädgalge sitter på före detta Sandströms klädvaruhus tak i Ullånger. Där har den suttit i 50 år. Klädgalgen är en svensk uppfinning som i år fyller 100 år. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Café Snacket

Ida Lindberg har öppnat Café Snacket i Ramsele. Där går det att äta lunch eller bara fika. Hon försöker använda lokala råvaror så långt det är möjligt.   – Det här ska bli en plats som alla kan samlas på, ungdomar såväl som pensionärer, säger hon. (Källa: Sollefteåbladet; Tidningen Ångermanland)

Parkaden har köpt bowlingbanorna

Bowlingen är räddad i Härnösand. Parkaden har köpt bowlingbanorna. De tror det kan bli bra för konferensverksamheten.   – Vi hoppas också kunna utveckla ungdoms- och familjebowlingen, barnkalasen och pensionärsträffarna, säger ordförande AnnaLena Näslund. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Ny gång- och cykeltunnel

Det blir en ny gång- och cykeltunnel i Sundsvall. Den ska gå mellan Trädgårdsgatan och Stuvarvägen. Den blir bredare och ljusare än den gamla.   Under nästa år ska den nya gång- och cykeltunneln gå att använda. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Gratis kondomer till unga

Region Västernorrland är först ut med gratis kondomer till unga. Alla mellan 15 och 26 år kan beställa kondomer via 1177.se. Där går också att beställa klamydiatest.   Elevhälsan, Mittuniversitetet och fritidsgårdar kommer också att kunna dela ut kondomer till ungdomar i höst.   Hälsoplanerare Mariana Vikström säger att det är en del av regionens […]