Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v44 (26 oktober - 1 november)

Öppnar ny restaurang

Systrarna Engström öppnar ny restaurang i Härnösand. Den1 maj öppnar de den i Prismahuset. Restaurangen ska ha både butiksdel och uteservering. Högst upp blir det takterrass med servering. Systrarna driver också Gulfmacken i Härnösand med sin mamma. (Källa: Örnsköldsviks allehanda)

Pausa i Backe

Pausa är en kiosk- och diversebutik i Backe. Där finns också en caféhörna. Sedan några veckor går det även att låna böcker där.   Pausa har öppet veckans alla dagar 10–20. (Källa: Nordsverige)  

SM i mathantverk

Fyra medaljer gick till Västernorrland i år. Östanö skafferi fick guld för sin rabarber- och krusbärsmarmelad. Strömmens gårdsmejeri fick guld för sin brieost gjord på fårost. Lövbergs gårdsproduktion fick silver för sin Christinas camembert i samma kategori. Bergs kombucha tog guld i kategorin dryck. (Källa: www.allehanda.se)  

Kranvattentävling

Sundsvalls kommun vann regionfinalen i Sundsvall. Juryn sade att det vattnet var ett gastronomiskt vatten med fräschör och struktur. Ett riktigt lyxvatten tyckte de. Örnsköldsviks kommun vann regionfinalen i Umeå. Juryn sade att det vattnet var ett törstsläckande-vill-ha -vatten, med en kall själ. Båda har gått vidare till Kranvattentävlingens riksfinal i Stockholm den 28 november. […]

Obemannad matbutik

I vinter öppnar Xpress Livs i Stenstan. Det blir Sundsvalls första matbutik utan personal. Kunden kommer in via sitt bank-id och en QR-kod. Matbutiken kommer att vara övervakad med kamera. (Källa: www.st.nu)