Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v46 (9 november - 15 november)

Dyrare sjukresor

Sjukpensionären Elisabeth Öberg i Sundsvall måste sedan 1 september betala fem gånger mer än tidigare för en sjukresa. Det blir mycket pengar då hon ofta måste åka till sjukhuset på grund av sina diagnoser.   Sundsvalls kommun tog över ansvaret för bokningar av färdtjänst från Din Tur. Kommunen tyckte det var för dyrt innan. De […]

Ny grillkedja till Birsta

Till våren öppnar grillkedjan Mangal BBQ i samma byggnad som Burger King. De serverar kolgrillad mat. Mangal är turkiska för grill.   De serverar också sallader och veganska rätter. Birsta blir den nordligaste platsen i Sverige för grillkedjan. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Unga i Junsele kan söka pengar från stiftelse

En privatperson har skänkt 20 miljoner kronor. De pengarna finns i en stiftelse. Blivande studenter i Junsele kan söka pengar därifrån, för att studera på högskola eller universitet. (Källa: P4 Västernorrland)

Elektrometanol

Övik Energi ska samarbeta med företaget Liquid Wind i Göteborg. Liquid Wind tänker bygga en fabrik intill värmekraftverket på Domsjö industriområde. Där ska de framställa elektrometanol. Det är ett hållbart bränsle till framför allt sjöfarten.   De kommer att köpa vindkraftbaserad el och koldioxid från Övik Energis biobränsleeldning. Övik Energi ska sköta drift och underhåll. […]

Popup-butik

Docksta skofabrik öppnar popup-butik i centrala Örnsköldsvik. Den kommer att vara öppen till i januari. En av ägarna Lisa Edin, säger att det är bra marknadsföring.   Skorna är tillverkade lokalti Docksta. Skofabriken är populär bland Ö-viksborna. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)