Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v8 (22 februari - 28 februari)

Dolph Lundgren-staty

En person har lämnat in ett förslag till Kramfors kommun om att hedra Dolph Lundgren från Nyland med en staty. Han var den första att gå ut Ådalsskolans gymnasium med högsta betyg. Han är skådespelare och känd som actionhjälte på film. (Källa: Nordsverige)  

Boka självtest på hälsocentralen

De som har e-legitimation bokar självtest för covid-19 via 1177. De som inte har e-legitimation kan nu boka självtest via sin hälsocentral. (Källa: www.rvn.se)

Streamingfestival

Tingshuset i Nyland har köpt in digitalutrustning med pengar från Höga Kusten destination.   De ska nu satsa på digitala musikproduktioner. 13 och 14 februari blir det streamingfestival. Det blir en moralisk entré. Var och en bestämmer själva en summa som de swishar.   – Jag har samlat mina trogna kompisar som ställer upp för […]

Dockstaskolan är klar

Dockstaskolans utbyggnad är klar. Personalen fick vara med och tycka till hur det skulle se ut.   I utbyggnaden finns två klassrum och grupprum. Där finns en hiss så det går att ta sig mellan de två våningarna även för den som har en funktionsvariation. (Källa: Nordsverige)  

Projekt för ökad tillgänglighet

INKULT är ett projekt som får pengar från forskningsrådet Vinnova. Tillsammans med grundsärskolan tittar de på tre kulturmiljöer i Kramfors kommun. Tanken är att ta fram ett gemensamt sätt att undanröja olika hinder i kulturmiljöer i Sverige.   Det kan vara svårt för personer med funktionsvariationer att ta sig till platsen. Det kan också vara […]