Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v12 (22 mars - 28 mars)

Närmare vård i Stöde

Samverkan mellan Hälsocentralen Stöde o ch kommunens sjuksköterskor ska ge närmare vård.   De använder en app på telefonen som mäter blodtryck, puls, syresättning och feber. Personal kan ifrån hälsocentralen läsa och lyssna på mätvärdena. Läkaren kan också vara med på videolänk.   Det är genom projektet Digga hälsocentral som hälsocentralerna testar nya arbetssätt med […]

Konst i skyltfönster

Kramfors konsthall har hängt upp vepor och bilder om Ångermanland i sina skyltfönster. Det är en utställning som heter Från istid till nutid.   – Vi vill göra det möjligt för invånarna att ta del av konst även i tider med restriktioner, säger Lena Hermansson. Hon är Kramfors kommuns kultursekreterare. (Källa: Nordsverige)

Billigare hyra i Sollefteå

Fastighetsägaren Jan Westman i Sollefteå halverade hyran för affärshyresgästerna Dressman och Loftet.   – Så länge vi har pandemin ska de inte betala mer än halva månadshyran, säger han. (Källa: www.allehanda.se)

Sveriges nationalblomma

Svenska folket har röstat fram Liten blåklocka till Sveriges nationalblomma. Den finns från fjällvärlden ner till Skåne. Den finns också i en miljö som jag tror att många just har stora känslor för, våra ängs- och hagmarker, säger Ola Aronsson. Han är ordförande i Svenska botaniska föreningen. (Källa: P4 Västernorrland)

Nya butiker i Ånge

Ett Café och en restaurang har öppnat i Ånge centrum. Det har också öppnat en secondhandbutik där.   – Man måste våga för att vinna, säger Cari-Anne. Hon är ägare tillsammans med Niclas Sköld. (Källa: P4 Västernorrland)