Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v18 (3 maj - 9 maj)

Årets bok

Rotvälta blev vald till bästa svenska kriminalroman 2020. Nu är boken nominerad till Årets bok också. Bokens handling utspelar sig i Ådalen. Författaren Tove Alsterdal har ett hus i Nyland. – Det vore jättekul för Ådalen om Rotvälta vann, säger hon. (Källa: www.allehanda.se)

Migrationsverket lägger ner i Kramfors

Migrationsverket lägger ner mottagningsenheten i Kramfors. Det beror på att färre asylsökande kommer till Sverige. Behovet av tillfälliga bostäder minskar då.   24 anställda blir utan jobb. 421 asylsökande i Kramfors och Örnsköldsvik måste flytta till annan ort. I Västernorrland är Sundsvall enda orten där Migrationsverket blir kvar.   – Vart sökande kommer flytta är […]

Danskonstverk utomhus

Norrdans med koreografen Malika Ali skapar konstverk med dans utomhus i centrala Sundsvall och Örnsköldsvik. Projektet heter Motion Portals. Från 7 maj går det att se de korta dansfilmerna dygnet runt. Det är gratis. Det är QR-koder utplacerade vid utvalda konstverk och statyer. Du scannar in dem med hjälp av mobiltelefonen. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Teater mitt i stan

Teater Västernorrland satsar på ljudteater på Orrtorget i Sollefteå och på torget i Härnösand. Projektet heter Teater Platsen.   Teater Platsens ljudteater går att lyssna på, dygnet runt från den 7 maj. Det är gratis och du scannar in dem med hjälp av en QR-kod på plats. Idén kommer från Norrdans projekt Motion Portals. (Källa: […]

Biblioteksservice för alla

Örnsköldsviks kommun köper in en bokbuss. Huvudmålgruppen är de äldsta och yngsta ute i kommunen. Idag finns det bara 7 folkbibliotek kvar. Tidigare fanns det 20 i Örnsköldsviks kommun. (Källa: Nordsverige)