Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v24 (14 juni - 20 juni)

Broarbete över Älgsjöån

Trafikverket renoverar bron över Älgsjöån norr om Vallen, Junsele i sommar. Bron kommer vara avstängd vissa tider. Det blir då en omväg på cirka 5 mil. (Källa: Nordsverige)

Renoverar gångbro

Slussen vid Hörnett, utanför Örnsköldsvik har öppnat för sommaren. Det är en av Sveriges längsta slussar. Slussen är byggd på 1930-talet. Nu blir ruttna gångplankor och rostigt stål utbytt. – Det är ingen normal bro. Så därför kommer vi alltid att hänvisa till att den som ska ta sig över, gör det på egen risk. […]

Tynderös sommarcafé

Jessica Ranefall har sommarhus på Tynderö. Nu öppnar hon sommarcafé på Tynderös hembygdsgård. På menyn finns till exempel hembakt tunnbröd med lax. Hembygdsföreningen bakar tunnbrödet i bagarstugan. Jessica sköter cafeet och föreningen tar hand om bagarstugan. (Källa:www. st.nu) (syntolkning: Tunnbröd)

Hörsångs havscamping

Christina Fox Zwiers startar café på Hörsångs camping i Nora. I framtiden vill hon starta restaurang och spa där. (Källa: Nordsverige) (syntolkning: en muffin med vinbär, på en rutig handduk)  

Länsmuseet öppnar igen

Nu öppnar Västernorrlands museum och friluftsmuseet på Murberget igen, efter att ha varit stängt ett tag. (Källa: www.st.nu)