Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v34 (23 augusti - 29 augusti)

Farlig partydrog

Socialtjänstens fältgrupp i Härnösand varnar för nya partydrogen. Fler och fler ungdomar andas in lustgas för att få ett rus. Det gör de med hjälp av ballonger och små lustgaspatroner.   En kille i Härnösand berättar att de fick göra hjärt- och lungräddning på en bekant till honom. Han överlevde.   – Vi ser det […]

Ska söka upp hemlösa

Sundsvalls kommun har ett förslag på en plan för hemlösa eller uteliggare.   Det är att socialtjänsten söker upp hemlösa på stan. Meningen är att ta reda på hur många hemlösa det finns. De kan då också få hjälp med boende, eller få hjälp till behandlingsplats för sitt missbruk.   Politikerna ska bestämma den 25 […]

Kyrkoval

Om en månad är det kyrkoval. Svenska kyrkan skickar snart ut röstkort, till 5 miljoner medlemmar. De ska rösta om vilka som ska vara med och bestämma i Svenska kyrkan. (Källa: www.st.nu)

Hittade stor myrstack

Andreas Gustavsson hittade en jättestor myrstack i Nätra fjällskog. Den är över två meter hög. Den är nästan 20 meter i omkrets.   – Det kan vara en av Sveriges största myrstackar, säger han. (Källa: www.allehanda.se)

Videobesök hos logoped

Logopedmottagningen i Sundsvall fick stänga för besök under pandemin. Då blev det besök digitalt via video istället. Logopeder hjälper barn och vuxna som har problem med tal och språkutveckling. De hjälper också dem med sväljsvårigheter. (Källa: www.rvn.se)