Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v36 (6 september - 12 september)

Nyinvigning av Y:et

Det har varit nyinvigning av Y:et i Timrå. Det är en stor skulptur gjord av Bengt Lindström för cirka 30 år sedan. Han var inspirerad av de samiska färgerna. Y:et har nu blivit renoverat för 10 miljoner. Området har tidigare varit avstängt på grund av att bitar lossnat från Y:et.   Kommunalrådet Stefan Dalin säger […]

Sundsvalls nya hotell

Petter Stordalen invigde sitt stora hotell i Sundsvall med att såga itu en stock med motorsåg. Clarion hotell har 170 rum. Det ligger vid Selångersån.   Hotellet har en stor takterrass med utomhuspool. En del tycker det liknar en betongkloss, andra tycker det är snyggt. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Spagetti varje dag

Ulla Axelsson köper matlådor för hemmaboende via Ånge kommun. Hon skrattade när hon läste senaste matsedeln. Det stod spagetti varje dag. Det fanns annan rätt också.   Kostchefen Yvonne Mattsson säger att de vill erbjuda omtyckta rätter ofta. De ska också börja förpacka maten med livsmedelsgas. Maten håller dåbättre kvalité. (Källa: www.st.nu)

Björn anföll jägare

Daniel Blomqvist från Örnsköldsvik var på björnjakt. Trots att han träffade en björn med flera skott, anföll den honom.   Björnen kastade ner honom i diket. Den rev och bet honom. Till slut dog björnen liggande på hans rygg.   Han klarade sig med rivsår och bitmärken på ryggen och på ena foten. (Källa: Sundsvalls […]

Ny lågprisbutik till Birsta

Danska lågprisbutiken Normal öppnar i Birsta. De säljer alltifrån hudvårdsprodukter till godis och djurmat. (Källa: Sundsvalls Tidning)