Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v38 (20 september - 26 september)

Badhuset i Fränsta

Badhuset i Fränsta är nu renoverat. Efter en namntävling för medborgarna har badhuset fått nytt namn. Nina Lång vann med sitt namnförslag. Badhuset heter nu Ljungadalens bad och sport. Kommunalråd Erik Lövgren invigde med ett simhopp. (Källa: Sundsvalls Tidning) (syntolkning: badhus med gula och blå banlinjer i simbassängen. Träd syns i bakgrunden genom glasväggarna.)

Ny sporthall på gång

Politikerna är överens om att det behövs en ny idrottshall i Härnösand. Troligen blir den på Ängevallen på Murberget. Det blir bra för skolorna där. Det blir också en plan för innebandy och fotboll. Politikerna ska bestämma sig i november. (Källa: Tidningen Ångermanland) (syntolkning: Fotbollsplan sedd uppifrån. Grön med vita streck)

Brandstationen blir kvar

Det fanns ett förslag på att lägga ned brandstationen i Moliden. Många protesterade, för det skulle bli för lång utryckningstid. Nu har politikerna lyssnat. De har beslutat att Molidens brandstation blir kvar.   – Den fyller en viktig funktion för att kunna stötta deltidsbrandstationer runtomkring, säger Mikael Malmén. Han är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. (Källa: P4 […]

För bättre hälsa

Folkhälsoenheten på Region Västernorrland vill att fler ska vilja ut i naturen. Det är bra för både hälsa och sömn. De arrangerar en friluftsvecka 4–10 oktober, för alla i Västernorrland.   På webben blir det gratis föreläsningar om natur och hälsa. Det finns digitala kartor för Hälsoslingor i kommunerna.   Det finns också bingobrickor att […]

Säljer solrosor för barncancerfonden

Staffan Johansson odlar solrosor på sin åker i Frånö. Folk får komma och plocka solrosor där, för fem kronor styck. Många betalar mer än fem kronor styck. Pengarna går till Barncancerfonden. Ungefär 20 tusen solrosor växer på åkern. (Källa: Nordsverige) (syntolkning: solrosodling och solen lyser. Träd och blå himmel i bakgrunden.)