Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v40 (4 oktober - 10 oktober)

Dags för tredje dosen

Skyddseffekten börjar avta för dem som fick vaccinet först. Riskgrupperna ska därför börja få en tredje dos vaccin mot Covid-19. En riskgrupp är personer över 80 år. Andra riskgrupper är de som har hemtjänst eller hemsjukvård. Det gäller också de som bor på särskilda boenden. (Källa: www.rvn.se)

Judoträning för äldre

Judo Sundsvall har träning för äldre personer. De får lära sig att falla rätt för att undvika fallolyckor.   – Det här med fallteknik är otroligt viktigt och är någonting vi tränar inom judon, säger huvudtränaren Robin Neijman. (Källa: P4 Västernorrland)

Barnrättsombud får pris

Svensk biblioteksförening har gett priset Elefanten till barnrättsombuden på folkbiblioteken i Västernorrland. Det är för att de arbetar med att stärka barns rättigheter. De låter också barnen vara med i arbetet och utveckla biblioteket.   Kerstin Carlsson säger att de vill skapa en trygg och lekfull miljö där barnen känner sig accepterade och trygga. Hon […]

Härnösands nya fritidsgård

Härnösands kommun har byggt en ny fritidsgård på Kronholmen. På fritidsgården finns nu rum för biljard, pingis och andra spel.   Där finns en biosalong, musikstudio och ett hobbyrum. Personalen vill aktivera ungdomarna mera nu. Där finns också ett café. Allt finns på samma plan så personal kan bättre se vad som händer. (Källa: www.allehanda.se)

Kramfors motorgård

Motorsportklubben i Kramfors får 3 miljoner kronor från Arvsfonden. Pengarna går till projektet Motorgården Young wheels. De ska öppna en motorgård i Kramfors.   Där ska ungdomar kunna skruva i bilar, eller bara umgås. Motorgården är både för ungdomar med och utan funktionsnedsättningar. (Källa: Nordsverige) (syntolkning: pojke som sitter på huk vid en bil. Han […]