Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v38 (14 september - 20 september)

Litteraturkryssningar på Ångermanälven

Kramfors bokhandel anordnar litteraturkryssningar med Ådalen III i höst. De vill göra bokhandeln till en social mötesplats. Många bokförlag är intresserade.   Först ut var författaren Lina Areklew med rötter i Köpmanholmen. Hon har skrivit boken Ur askan, som utspelar sig på Ulvön.   Den har också blivit nominerad till Årets deckardebut. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Saga biografen

Saga biografen i Sollefteå har haft nypremiär. Den har varit stängd i ett halvår, men är nu nyrenoverad.   – Det är så himla fräscht och fint, säger två av besökarna. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Höga kustens gårdsmusteri

Anna-Karin och Jonas Hägglund driver Höga Kustens gårdsmusteri i Bjästa.   Där kan man lämna in sina äpplen som då blir must. Must går att få i flaska eller Bag in box.   – Vi har lite planer på att hitta samarbeten med lokala butiker. Kanske kan vi musta deras frukt istället för att det […]

Björnjakten är avslutad

Nu är björnjakten över för den här gången. 35 björnar blev skjutna. Det var så många som skulle få bli skjutna i Västernorrland. (Källa: www.allehanda.se)

Extrastöd till kulturen

Kulturrådet ger fem miljoner kronor i stöd till kulturen i länet. Många evenemang har ställts in.   – Kulturområdet är en av de branscher som haft det allra svårast under våren och sommaren på grund av pandemin, säger kulturchef Maria Oldenmark.   Stödet går till de som ingår i det som kallas kulturarvsmodellen. (Källa: www.rvn.se)