Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v4 (20 januari - 26 januari)

Satsning på solfångare

Stor satsning på solvärme   En halv fotbollsplan. Så stor kan en ny anläggning bli för att göra värme av solen. Värme som sen blir fjärrvärme.   Det är företaget Absolicon i Härnösand som satsar. De bygger solfångare. Anläggningen med solfångare kan byggas i Kramfors, Sollefteå eller Härnösand.   (Källa: Tidningen Ångermanland)

Lott med miljonvinst

Lott med miljonvinst såld i Kramfors   En lycklig person köpte en skraplott i Kramfors. Lotten gav en vinst på en miljon kronor. Vem vinnaren är vet ingen. – Jag hoppas att pengarna kommer till någon som behöver dem. Det säger Dolores ”Dollan” Molander som såldelotten. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Årets västernorrlänning

Årets västernorrlänning   Lars Sjödin är Årets västernorrlänning 2019. De som lyssnar på P4 Västernorrland har röstat fram Lars. Lars är ordförande i Bollstabruks intresseförening. Han har gjort bra saker för Bollstabruk. Byn har fått mer konst och man har planterat växter och träd. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Svamp i januari

Ingen snö, men svamp i skogen i januari Den milda vintern utan snö gör att det går att plocka svamp. – Jag har plockat mycket svamp i mitt liv. Men aldrig så här sent. Det säger Lars ”Fabbe” Fahlberg. Han plockade trattkantareller i Sundsvall den 13 januari. Det är ovanligt, säger svampexperten Hjördis Lundmark. (Källa: […]

Kramfors bra på service

Kramfors kommun bra på service till invånarna   Kramfors kommun är bra på att hjälpa sina invånare via e-post eller telefon. Kommunen är sjätte bästa kommun i Sverige.   Även Sollefteå kommun är bra på att hjälpa till med service och information. Det heter Medborgarservice.   Det handlar om hur lång tid du får vänta […]