Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2015 / v8 (16 februari - 22 februari)

Inga fler gratis bussresor

I flera år har Ånge kommun haft gratis bussar för skidåkare och simmare. Det har varit gratis bussar till och från Getberget och simhallen i Fränsta. Nu har de inte längre råd med det. Undantaget blir på sportlovet då det är gratis för alla att åka. (Källa: Dagbladet)

Sundsvalls djursjukhus vill bli bättre

Veterinären Hanna Bergström Ledin fick stipendium på 20 tusen kronor. Hon åker nu till USA för att lära sig det senaste om medicin och behandling. – De har provat mycket mer än vad vi har, säger hon. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Bilprovning i gamla brandstationen

Opus bilprovning öppnar i gamla brandstationens lokaler i Örnsköldsvik. Det blir besiktning av personbilar. Det blir också drive-in besiktning och fordonstester. De bygger om infarten så det kommer inte att gå att köra in från E4. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Projektet Kulturrycket

I Härnösand finns idrottsklubben IF Rycket. Där får ungdomar med funktionshinder delta i olika sporter efter sin egen förmåga. Ifjol sökte de tillsammans med ABF Västernorrland utvecklingsbidrag för projektet Kulturrycket. De fick 307 tusen kronor från landstingets regionala nämnd. Projektet pågår till och med 2016. Ungdomar med funktionshinder testar kultur såsom dans och musik. De […]

Fler syntolkar på gång i länet

Kulturen och Härnösands folkhögskola i Landstinget Västernorrland har sedan 2013 drivit ett projekt för syntolkning. De har utbildat syntolkar som gjort kultur mer tillgängligt för synskadade. Härnösands folkhögskola utbildar nu fler syntolkar. De har tillsammans med SRF Ångermanland ansökt om pengar från Allmänna arvsfonden. De vill att fler synskadade ska kunna få ta del av […]