Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2016 / v34 (22 augusti - 28 augusti)

Dricksvattnet i Härnösand

I Härnösand måste man tillsätta klor i vattnet. Det kan annars växa bakterier i ledningarna, särskilt när det är sommar och varmt. Klor förstärker tyvärr smaken av sjövatten. Nu är det kallare. Så då kan Hemab sänka klorhalten i vattnet. – Smak och lukt bör successivt bli bättre, säger Åke Gafvelin vid vattenverket. (Källa: Tidningen […]

Kramfors skolor får närodlade grönsaker

Kramfors kommun är andra kommunen efter Sollefteå att bli andelsägare i jordbruk. De har köpt in sig i skörden från Torsåkers Gårdsprodukter. Skolorna får nu både ekologiska och närodlade grönsaker. Elever kan också få vara med och plocka grönsakerna. Ulvö hotells restaurang har också köpt in sig i skörden från Torsåkers Gårdsprodukter. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Fanny öppnar i Örnsköldsvik

Klädkedjan Fanny har väntat på att hitta rätt lokal i Örnsköldsvik i flera år. Den öppnar i Indiskas gamla lokaler på Nygatan. Fanny är en klädaffär för kvinnor. Anette Forsberg centrumledare för Cesam, Centrum i samverkan säger att det är en klädaffär för män och Biltema som varit mest efterfrågat. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Ny motorbana i Ånge

Ånge motorklubb äger nu mark på Åsmyran som Sundfrakt tidigare ägde. Tanken är att det ska bli en bana på en kilometer. De ska också bygga ett klubbhus med toaletter. – Bygglov och miljöprövning är förhoppningsvis snart klart. Det kommer att ta tid för det handlar om miljonbelopp att få allt i ordning, säger Per-Erik […]

Första björnen skjuten

Björnjakten har precis börjat. Första björnen blev fälld i Myckelby i Kramfors kommun. Hundarna som spårade upp björnen blev sedan jagade av den. – Den kom rätt på. Jag fick in en bra träff och han stupade, säger Peter Andersson från Nyland. Källa: Tidningen Ångermanland)