Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2016 / v46 (14 november - 20 november)

Få duschar efter idrott

Sveriges Radios undersökning visar att många elever på högstadiet inte duschar efter idrotten. Många vill ha duschbås eller draperi i duschen. En del duschar är också nedslitna och ofräscha. I Sundsvall ska de titta på vilka skolor som har de största problemen. – Det är ofta dyra förändringar som behövs. Men till exempel ett duschdraperi […]

Ny biltvätt i Härnösand

Företaget Tvätta Lätt ska öppna en miljövänlig biltvätt mitt emot bilmuseet. Där ska kunder tvätta själv med miljövänliga medel. Det blir en stor miljövinst. Anläggningen kommer att kunna ta emot cirka 16 ton smutsigt oljespill. Tvätta Lätt öppnar nästa sommar och ska ha öppet dygnet runt. (Källa: allehanda.se)

Sundsvallsbo till draghunds-EM

Johan Kaijser bor i Sundsvall. Han tävlar för Härnösands draghundsklubb. Han ska representera Sverige i grenen kickbike i draghunds-EM. Det är på barmark. Han sparkar sig fram och hundarna Ilo och Harry drar. Det är 3 lopp på 3 dagar. Draghunds-EM är i England 17 till 20 november. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Lång väntan på glasögon

Roger Johansson i Matfors har akut behov av nya glasögon. Han har varit synskadad i 11 år. Synen blir sämre och sämre. Han behöver därför nya glasögon vartannat år. Eftersom han har en svår synskada måste han gå via synrehabiliteringen. Där är det 3 månaders väntetid. – Bara optikern får receptet går det på ett […]

Rådjur på Sidsjöns is

Räddningstjänsten försökte rädda ett rådjur på måndagen. Rådjuret kunde inte resa sig upp, utan gled omkring på Sidsjöns is. Hur länge den försökt komma sig upp vet ingen. Brandmännen värmde den med filtar i ett garage. Rådjuret fick också mat. Senare på dagen kom viltvårdare dit. Tyvärr blev de tvungna att avliva rådjuret. (Källa: st.nu)