Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2016 / v48 (28 november - 4 december)

Nominerad till 3 priser

Linus Eklöw från Sundsvall kan vinna 3 priser på P3 Guld-galan. Han är med i duon Galantis. De är nominerade i Årets låt, Årets grupp och Årets dans. (Källa: P4 Västernorrland)

Fler barn mår dåligt

Fler söker vård på BUP, Barn- och ungdomspsykiatrin i länet. En anledning är att den psykiska ohälsan ökar bland barn och ungdomar. En annan anledning är att det är många fler asylsökande barn som kommer till vårt län än tidigare. – Det är klart att det händer någonting med våra verksamheter när det är en […]

Språkvänner ordnar fest

Språkvän är ett integrationsprojekt för Sundsvallsbor och nyanlända. Nu ordnar de fest på Kulturmagasinet 30 november. Alla 150 platser är redan slut. De hoppas att det blir en återkommande fest. – Vi behöver träffas och umgås och lära av varandra, både språk och kultur, säger flyktingsamordnare Ulla Näsman. (Källa: st.nu)

Ja till nytt hotell i Härnösand

Kommunfullmäktige säger ja till hotellbygge vid simhallen i Härnösand. Det blir ett högt hotell med 120 rum. Byggstarten kan bli 2017. – Det är viktigt för utvecklingen i Höga kusten, säger Sara Nylund(S). Hon är ordförande i samhällsnämnden. (Källa: P4 Västernorrland)

Kramforshjärtat

Nu har nya mötesplatsen Kramforshjärtat öppnat. Dit är alla oavsett ålder, kön och nationalitet välkomna. – Vi känner att det finns behov av en lättillgänglig plats. En plats som skapar förutsättningar för möten mellan människor, säger Sofie Eriksson, projektledare för integration i Kramfors kommun. (Källa: P4 Västernorrland)