Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v14 (1 april - 7 april)

Skulle rädda sin hund

Kvinnans hund hade gått igenom Indalsälvens is. Kvinnan försökte rädda hunden. Då gick hon också igenom isen.   Två personer såg detta. De kunde hjälpa både kvinnan och hunden med hjälp av en båt. De fick hugga en väg genom isen för att kunna nå fram. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Jätteabborre i Matfors

Jan Engström pimplade i Långsjön. Han fick upp en abborre som vägde cirka ett halvt kilo och var nästan 50 centimeter lång.   – Det är roligt att få en så stor fisk. En granne fick den och gjorde fina fiskpinnar, säger han. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Akutkirurgin tillbaka

Region Västernorrland ska utreda om Sollefteå sjukhus kan börja med akutkirurgi igen.   Mats Åström är narkosöverläkare på Sollefteå sjukhus. Han säger att det blir intressantare och mer varierat för läkare att arbeta i Sollefteå. Det i sin tur gör att stafettkostnaderna minskar. Han menar också att det då blir färre ambulanstransporter, som också är […]

Ögonmottagningen i nya lokaler på Örnsköldsviks sjukhus

Ögonmottagningen har öppnat sina nya lokaler på våning 1 i Wemerbyggnaden på Örnsköldsviks sjukhus. De nya lokalerna är speciellt anpassade för ögonvård. Det är tre olika väntrum. Ett är speciellt för barn.   Ögonoperationerna kommer att fortsätta i de gamla lokalerna nere på sjukhuset. De ska också anpassas. (Källa: rvn.se)

Nya Testamentet finns på lätt svenska

Hanna Wallström har bearbetat texten i Nya Testamentet till lätt svenska. Målgruppen är personer med olika funktionsnedsättningar. Den kan också vara bra för nyanlända kristna.   Hanna Wallström tycker att innebörden kommer fram tydligare när hon förkortat och förenklat texten. Hon har samarbetat med Svenska Bibelsällskapet. (Källa: Läsliv)