Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v36 (2 september - 8 september)

Härnö hundteam

Ronja är Västernorrlands första terapihund. Hon har fått många oroliga dementa att bli lugna. Nu går hon i pension.   Det finns tre andra hundar i Härnö hundteam som fortsätter göra jobbet nu. Terapihundar hjälper också till med träning för patienter. (Källa: www.allehanda.se)

Nya ambulansstationen

Personalen har äntligen fått flytta in i nya ambulansstationen i Örnsköldsvik. Det finns solceller på taket som ger el. Elen som blir över går till sjukhuset.   Lampor med blåljus blinkar i rummen vid larm. I alla rum finns skärmar som visar var olyckan skett. Skärmarna visar också bästa vägen dit och väderinformation på platsen. […]

Vildrenen slöjd

Maria Sivsdotter flyttade till Ed utanför Bollstabruk för 3 år sedan. Där startade hon Vildrenen slöjd och hantverk.   Siv är intresserad av samisk slöjd, särskilt tennbroderier. Hon har samiska rötter.   Siv tänker ställa ut för första gången på den samiska marknaden i Örnsköldsvik i februari.   Hon hoppas också kunna starta upp en webbutik […]

Promenadstig får belysning

Nedanför Kolbacksberget på Svanö går en promenadstig längs Ångermanälven. Det är många som promenerar där.   Nu ska den bli upplyst med lampor. Den 26 oktober ska det börja lysa där. Det är EU och Tillväxtverket som står för största delen av kostnaden till belysningen. (Källa: Nordsverige)

Clock

Hamburgerkedjan Clock har öppnat i Härnösands järnvägsstation. I lokalerna hänger gamla foton från Härnösand. Clock kom till på 1970-talet. 1999 köpte Camilla Moliis varumärket.   – Vi vill både ta tillbaka nostalgin och samtidigt ta ett steg framåt nu när Clock kommer tillbaka i ny regi, säger hon. (Källa: www.allehanda.se)