Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2019 / v42 (14 oktober - 20 oktober)

Handelsbanken i Kramfors har slutat med kontanter

Nu finns det ingen bank i Kramfors som hanterar kontanter. Rolf Eriksson är ordförande för PRO Kramfors. Han menar att det blir svårt för många pensionärer. Han menar att alla inte kan använda internetbanken och swish.   – Det är totalt vansinnigt, säger han. (Källa: www.allehanda.se)

Lång kö till ögonkliniken

Ögonkliniken i Region Västernorrland har en av de längsta köerna i landet. Det finns för få kirurger som kan operera grå starr. Ögonkliniken försöker vidareutbilda fler läkare. Under tiden måste de fortsätta ha hyrläkare eftersom de nya läkarna måste få handledning.   – Förhoppningen är att vi ska kunna vända på det här och förbättra […]

Fint pris till Gulf

Gulf i Härnösand har fått Svensk Bensinhandels ekonomipris. Det har de fått för att de är unika i sin vilja i att utveckla sin verksamhet. De har ökat sin lönsamhet, men ändå fortsatt med bra råvaror och fortsatt nöjda kunder. (Källa: www.allehanda.se)  

Siste skomakaren

Skomakeriet Dojan har funnits i Örnsköldsvik i 40 år. Arne Strandberg lärde sig skomakaryrket i Umeå. När han startade skomakeriet fanns det tre skomakare i Örnsköldsvik. Nu är han den ende skomakaren i Ångermanland. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Surströmmingstapas på menyn

Johan Kindberg är ny kökschef på Hallstaberget. Han har infört surströmming på menyn. Han lägger upp den som tapas på en planka. En tapas innehåller tunnbröd med en väldigt liten surströmmingsbit.   Den serveras med mandelpotatis, creme fraiche och en söt marmelad. Det är för nybörjare.   – Jag tycker surströmming är en del av […]