Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v12 (16 mars - 22 mars)

Saga bio bygger nya salonger i Sollefteå

Saga bio bygger tre nya salonger för att visa film. I april är det klart. Det blir premiär med nya James Bond-filmen. (Källa: Tidningen Ångermanland)

The Mamas kommer till Kramfors stadsfest

The Mamas vann svenska Melodifestivalen. Gruppen är bokad till Kramfors stadsfest den 12–13 juni. – Nu håller vi tummarna att det går hela vägen för dem i Rotterdam, säger arrangören Dino Vulic. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Ånge toppar listan över egna företagare

Ånge kommun har många egna företagare jämfört med hur många som bor där. Ånge ligger högst i Västernorrland. Många kvinnor och unga startar eget företag i Ånge. – Vi behöver tänka nytt när det inte finns andra jobb i kommunen, säger Mats Gustafsson. Han är näringslivschef i Ånge. (Källa: Sundsvalls Tidning)

David i Härnösand ger hopp i världen

Det är mycket oro för framtiden och klimatet i världen. – Den globala kollapsen sker nu, men det finns hopp, säger David Bennett. Han är ordförande för nätverket Omställning Sverige. David vill att människor ska ta eget ansvar. Om fler tänker på miljön finns det hopp. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Unik forskning blev bok om August Strindberg

Författaren August Strindberg hade förfäder från Ångermanland. Journalisten Rolf Forssell i Härnösand har forskat i det och skrivit en bok. (Källa: Tidningen Ångermanland)