Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v36 (31 augusti - 6 september)

Botniabanan 10 år

Den 28 augusti fyllde Botniabanan 10 år. Den har gjort att människor kan arbeta eller studera på annan ort i Västernorrland och ändå bo kvar. Regionerna i norr har under åren tillsammans satsat pengar i Norrtågstrafiken. Tre nya tåg ska nu göra att det blir fler turer mellan Umeå och Sundsvall.   Det ska också […]

Ovisst för Ortviken

SCA har bestämt att de slutar med tillverkning av tryckpapper på Ortviken. Det påverkar 800 anställda. SCA förhandlar nu med fackförbunden. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Låna surfplattor

Kramfors bibliotek har sex nya surfplattor. De går att låna med lånekort.   – Det är så enkelt. Ta din platta, du har den i två timmar. Sätt dig i lugn och ro och gör det du ska, säger Anna Norvell på Kramfors bibliotek. (Källa: Nordsverige)

Tången i Ljungaverk är nu renoverad

Tången är en skulptur som flyttade från Ånge till Ljungaverk. Tången är gjord av Bengt Lindström.   Folket husföreningen i Ljungaverk har nu renoverat den. Nya färgen på är så lik den gamla som det bara går.   – Vi har gjort så gott det går, säger Adam Gustafsson på Folkets hus. (Källa: www.st.nu)

Tog hand om grävlingsunge

Paret Miriam och Jimmy i Sundsvall hittade en liten grävlingsunge som irrade omkring efter en väldigt trafikerad väg. De trodde först det var en kattunge.   Grävlingen fick heta Frank. Han valde att bo under friggebodens altan. De har byggt en låda på altanen som han kan bo i under vintern.   Frank får komma […]