Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v38 (14 september - 20 september)

Satt fast på klippavsats

Jämthunden Scott hade kanat ner från berget och hamnat på en klippavsats. Scott blev räddad av klättrare som bodde i närheten.   – När jag fick beskedet att hunden var säkrad kom tårarna, säger husse Fredrik Myhr.   Han hyllar klättrarna och de lokala brandmännen i Liden. Han berättar att de har mest jagat i […]

Systembolagen flyttar

I  Härnösand har Systembolaget flyttat till Storgatan. Både butik och lager blir större. Där finns nytt trapphus med hiss.   – Vi har en helt ny inredning och en mycket luftigare butik, säger butikschefen Kristin Blank.   Systembolaget i Örnsköldsvik flyttar till gallerian Magasinet där  Åhléns tidigare fanns. (Källa: www.allehanda.se)

Julmust i september

Stora Coop i Härnösand har redan julmust framme på hyllorna.   – Det är delade meningar med vad man tycker om det. Det är spännande att vara först ut, säger Niklas Jonsson, stormarknadschef. (Källa: www.allehanda.se)

Matsvinnsappar

Matsvinn står för mycket större klimatpåverkan än flyget. Bara i Sverige slänger vi bort 45 kilo mat per person och år.   I matsvinnsappen Karma kan bland andra restauranger, butiker och mackar sälja varor som är kvar efter stängning. Jordbrukare kan sälja det som blivit över via Karma. Köparen betalar och hämtar varor på plats.   […]

Höga kustenleden

Region Västernorrland övertar utvecklingen av Höga Kustenleden. De blir ny huvudman för Höga Kustenleden. (Källa: Tidningen 7)