Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v40 (28 september - 4 oktober)

Ingen Lyslördag i år

Det blir ingen Lyslördag på torget i Sundsvall i år. Det beror på förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Förhoppningen är att få ha Lyslördag nästa år. Tidigare år har det kommit nästan 20 tusen personer till Lyslördag. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Skänkte pengar till sjukhuset

Elsas pizzeria har skänkt två fulla dagskassor till Örnsköldsviks sjukhus. Türkan Hoplar är delägare till Elsas pizzeria. Hon har själv behövt uppsöka sjukhuset för vård. Hon vill ge tillbaka för hjälpen hon fått.   – Jag tycker verkligen att personalen på vårt fina sjukhus är värda de här pengarna, säger hon. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)

Ny vandringsled

En vandringsled är på gång efter Timrås kuststräcka. Den första etappen av den nya vandringsleden är invigd. Den sträcker sig från järnvägsstationen till Laxgrundet vid Indalsälvens delta. Den är 22 kilometer lång. (Källa: P4 Västernorrland)

Naturkompaniet drabbat igen

För ett år sedan gjorde tre personer inbrott på Naturkompaniet i Örnsköldsvik, med hjälp av en traktor. Ingen är gripen för det. Nu har det hänt igen. En vägg är förstörd och kläder är stulna.   – Det är svårt att skydda sig mot de som verkligen vill in. Jag har som butikschef varit med […]

Inte gratis sand längre

Tidigare kunde villaägare hämta gratis sand att bekämpa halkan med i Örnsköldsvik. Nu är det slut med det. Simon Nyberg 85 år, säger att folk kommer att bryta benen av sig.     –  Jag hade också gärna sett att kommunen kunnat behålla den här servicen, men det måste sparas pengar, säger Peter Zakrisson. Han […]