Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v44 (26 oktober - 1 november)

Alla får ta samma ansvar

Nu har Folkhälsomyndigheten tagit bort de speciella reglerna för äldre och riskgrupper. Alla i Sverige får nu ta samma ansvar för att skydda sig själv  och att hindra smittspridning till andra. (Källa: P4 Västernorrland)

Psykiatriveckan

Vecka 45 är det psykiatrivecka. Region Västernorrland anordnar tillsammans med andra psykiatridagar ute i länets kommuner. Arrangemangen är digitala på grund av pandemitider. De är också gratis. Läs mer på din kommuns hemsida eller på www.rvn.se.  (Källa. www.rvn.se)

Bokhandel flyttar

Bokhandeln i Kramfors flyttar till större lokaler. I december flyttar de in i lokalerna där Möbler och kultur fanns tidigare. (Källa: Nordsverige)

E4-tunnel genom Örnsköldsvik

Regionen, Sundsvall och Umeå har tillsammans med Örnsköldsvik skickat en skrivelse till regeringen. De skriver att det måste vara Örnsköldsviks tur nu att få flytta ut E4 från centrum. Det är på grund av trafiksäkerhet, miljö, hälsa och tidsvinst. Många fordon med farlig last kör genom Örnsköldsviks centrala delar. De menar att det skulle vara […]

Nytt parkeringshus

Planen är att det ska bli ett nytt polishus nedanför Paradiset. Då försvinner många parkeringsplatser. Nästa år hoppas Marcus Elfving på Örnsköldsviks kommun på byggstart för ett nytt parkeringshus i Örnsköldsvik. Det ska stå intill resecentrum och Kronan. Parkeringshuset ska vara fem våningar högt med 300 platser. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda)§