Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v8 (22 februari - 28 februari)

Stänger kontor i Liden

Handelsbanken stänger kontoret i Liden. Det är inte bestämt hur det blir med de andra kontoren i länet. 180 kontor i landet ska stänga.   – Vi kommer även i fortsättningen att finnas nära våra kunder via digitala plattformar, säger Helena Johansson, länschef på Handelsbanken. (Källa: Sundsvalls tidning)

Pensionärer jobbar extra

Två av tio pensionärer jobbar extra i Västernorrland. Det beror mycket på pandemin. Många känner sig ensamma och isolerade. Det finns många arbetsvilliga pensionärer i Örnsköldsvik.   – Ansökningarna för att bli veteran ökar hela tiden, säger Veronica Näsmanpå Veteranpoolen i Örnsköldsvik. (Källa: P4 Västernorrland)

Flyttar in på Kvantum

ICA Kvantum i Sollefteå bygger ut, och dit flyttar Apoteket Hjärtat. I Örnsköldsvik bygger ICA Kvantum om, och Apoteket Hjärtat flyttar in. (Källa: www.allehanda.se)

Öppnar stor biltvätt

OK planerar att öppna en ny stor bemannad biltvätt i Örnsköldsvik. Platsen är norra infarten bredvid McDonalds. OK:s VD Ulf Tjernström tycker det finns för lite tvätthallar i Örnsköldsvik.   Det är dåligt för miljön att tvätta på gatan. Förhoppningen är att folk väljer bort att tvätta bilen hemma på gården. (Källa: P4 Västernorrland)

Referensgrupp

På referensgruppens möten kan ni Vi söker läsare som är intresserade att vara med i Spotlights och Y-bladets referensgrupp.   Där kan ni läsare ge tips och lämna synpunkter på innehållet i tidningarna. Mötena kommer att ske via telefon eller Teams. Ni som är intresserade kan maila ybladet@rvn.se eller ringa växeln 0611–80 000.