Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v36 (6 september - 12 september)

Läs på fler sätt

Projektet Läs på fler sätt ska ge barn med funktionsnedsättning bättre möjlighet att få läsa på olika sätt och utifrån deras egna förutsättningar.   Till exempel blir det utbildning av personal på korttidsboenden och bibliotek i länet. Regionbibliotek Västernorrland driver projektet med hjälp av pengar från Statens kulturråd. (Källa: www.rvn.se) (Syntolkning: En tecknad björn. Björnen […]

Larmat om blodbrist

Flera regioner i Sverige har larmat om blodbrist i sommar. Region Västernorrlands blodcentraler har haft tillräckligt med blod.   Det kan vi tacka regionens trogna blodgivare för, säger verksamhetschefen Anders Henricsson. (Källa: www.rvn.se)

Extraspruta mot Covid

Region Västernorrland har börjat ge dem med särskilt nedsatt immunförsvar tredje dosen vaccin. Det är till exempel de som får behandling med cellgifter eller de som fått nya organ inopererade. Det är 1500 personer i länet. (Källa: www.allehanda.se) (Syntolkning: Gröna handskklädda händer drar med en spruta upp vaccin ur en ampull)

Bästa Facebooksidan

Region Västernorrlands Facebooksida är ett av sätten att få ut viktig information till invånarna. Den har varit särskilt viktig under pandemin. Den är nu utsedd till Sveriges bästa Facebooksida.   Det är företaget Kommunikationsanalys som kommit fram till det genom mätning av inlägg och kommentarer på sidan. (Källa: P4 Västernorrland (Syntolkning: Bokstaven f i vitt […]

Regementet i Sollefteå

Många vill arbeta på regementet I 21. 500 personer har sökt de 40 militära och 10 civila tjänsterna i Sollefteå och Östersund. De 10 civila tjänsterna är placerade i Sollefteå.   Invigningen av regementet blir i januari 2022. Utbildningen av soldater startar i augusti samma år. (Källa: Tidningen Ångermanland)