Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v38 (20 september - 26 september)

Konst på elskåp

Sundsvalls kommun fortsätter att sätta färg på olika platser i staden. Det handlar också om att stötta stadens konstnärer, säger projektledare Samuel Andersson.   Konstnärerna Fredric Wimmercrantz och Lars-Åke Högstedt har fått dekorera elskåp i Skönsberg. Det finns önskemål på fler platser framöver. (Källa: Sundsvalls Tidning) (syntolkning: mönster med flera olika färger.)

Radiosol i Sollefteå

Närradioföreningen Radiosol i Sollefteå firade sju år genom att inviga sin nya studio.   – Vi hoppas kunna sända mer utifrån Sollefteå, säger nya ordföranden Roger Westerlund. (Källa: Nordsverige) Syntolkning: en person som sitter i en ljudstudio.  På skrivbordet finns dataskärmar, mikrofoner och annan teknisk utrustning)

Fortsätta hålla avstånd

Den 29 september ska de flesta restriktioner bort. Folkhälsomyndigheten FHM vill att ovaccinerade ska fortsätta hålla avstånd. Och att de inte går till barer eller på större evenemang. Folkhälsomyndigheten hoppas att människor nu tar sitt ansvar, och går och vaccinerar sig. (Källa: svt.se ) (Syntolkning: en hand som håller i ett måttband)

Pandemistöd till idrotten

Idrotten i Sverige får pengar i pandemistöd. Pengarna ska hjälpa till att öka idrottandet hos barn och unga samt personer med funktionsnedsättning.   – Vi vet att barn och unga som står långt ifrån idrotten har halkat ännu längre bort, säger Amanda Lind. Hon är kultur- och idrottsminister.   Personer med funktionsnedsättning har inte kunnat […]

Få elever att röra på sig

Kyrkmons skola i Sundsvall vill hjälpa eleverna att röra på sig mer. Eleverna får prova på olika roliga aktiviteter. Eleverna får fler idrottstimmar och friluftsdagar. Skolan hoppas att eleverna ska få bättre studieresultat. (Källa: P4 Västernorrland) (syntolkning: barn som åker skateboard med ramper. Bilar och hus i bakgrunden)