Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v40 (4 oktober - 10 oktober)

Böter för skräp

Riksdagen sade ja till regeringens förslag att nedskräpning ska ge böter från 1 januari 2022. Om du slänger fimpar, tuggummi eller godispapper på marken kan du få böta 800 kronor.   Regeringen säger att det här blir bra för miljön. Moderaterna vill att ordningsvakter ska kunna ge böter så fler kan få böter för nedskräpning. […]

Mittrevyn tog SM-guld

Mittrevyn i Härnösand tävlade digitalt i Revy-SM. De tog SM-guld för andra året i rad. De vann med revynumret Andnöd. Revydirektören Jens Nilsson säger att det är ett bra gäng som har bra samarbete.   – Nästa vecka släpper vi biljetterna till årets nyårsrevy Kul, kul, strålande kul, säger han. (Källa: Tidningen Ångermanland)

Positivt för Ånge

Ånge kommun har rätt så bra ekonomi i år. De har ett överskott på 10 miljoner kronor. Invånarna i Ånge kommun har ökat med 23 personer. (Källa: Sundsvalls tidning)

Sjukhusens öppettider

Regionens sjukhus har de vanliga öppettiderna igen. Sjukhusets entréer har öppet mellan klockan 6 och 19. (Käla: www.rvn.se) (syntolkning: Entrén på Örnsköldsviks sjukhus. En taxibuss står framför entrén, och en blomstergrupp närmast i bild.)

Besöka patienter igen

Från 1 oktober går det att besöka patienter på regionens sjukhus igen. Då måste du själv vara frisk. Du får bara träffa den patient du ska besöka.   Om patienten inte har eget rum måste besöket ske i ett speciellt besöksrum. Du ska också prata med personal på avdelningen innan du gör ditt besök. (Källa: […]