Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2021 / v49 (6 december - 12 december)

Funktionshindersdagen

Den 3 december är det Internationella funktionshindersdagen. Den finns för att öka förståelsen om funktionshinder. Den finns också för att uppmärksamma rättigheter som personer med funktionshinder har. (Källa: www.sv.se) (syntolkning: en person i rullstol kör i rullstolsramp.  En person med synnedsättning med blindkäpp följer gulmarkerat ledstråk)

Kompiskortet

Sundsvalls kommun vill göra det enklare för personer med funktionsnedsättningar att vara med på aktiviteter inom kultur och idrott. Funktionshindrade får ta med sig en kompis som stöd och sällskap. Kompisen går gratis tack var Kompiskortet. (Källa: P4 Västernorrland) (syntolkning: två tjejer på bio tillsammans. En dricker läsk och en äter popcorn)

Bank som satsar

Många banker stänger ner kontor. Sidensjö sparbank satsar. Tidigare har de renoverat kontoret i Skorped. Nu öppnar de nytt kontor i Örnsköldsviks centrum. Huvudkontoret är i Sidensjö.   – Vi tror på det personliga mötet. Och att finnas tillgängliga när det passar kunden, säger Sidensjö sparbanks högste chef Göran Arnmark. (Källa: Örnsköldsviks Allehanda) (syntolkning: hand […]

Lärare protesterar

Sundsvalls kommun behöver spara 100 miljoner kronor på skolan. Lärare protesterar mot det.   – Vi vill veta vilka barn vi inte ska ta hand om,säger en lärare. I december ska barn- och utbildningsnämnden bestämma om detta. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Bra med värmekamera

En 80-årig man försvann mitt i natten från sitt hem i Härnösand. Polisen hittade honom liggande under en gran. Det var tack vare den nya värmekameran. En polis står på marken och styr en drönare med värmekamera uppe i luften.   Det syns tydligt om det är en människa eller ett djur på marken. Det […]