Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2022 / v18 (2 maj - 8 maj)

Hållplats Stenstan

Många känner sig fortfarande otrygga på Navet i Sundsvall. Kommunen bygger därför Hållplats Stenstan. Busshållplatserna flyttar närmare Storgatan. Där är det mer folk i rörelse. Förhoppningsvis ska det öka tryggheten. (Källa: www.st.nu) (syntolkning: Två bussar framför en byggnad och blå himmel.)

Tillfälligt konstgalleri

Fredrik Wimmercranz och Erik Elmo Lindström hyr en tillfälligt tom lokal på Storgatan 40 i Sundsvall. De kallar lokalenLotech Gallery. De ska ha varsin konstutställning där under maj månad. (Källa: Sundsvalls Tidning)

Ambulans till Ukraina

Region Västernorrland skänker en begagnad ambulans till Ukraina. Ingen använde den längre, och var till salu. ­Behovet i Ukraina är stort. Det känns bra att bilen kan komma till nytta, och användas till det utryckningsfordon det är, säger Peter Neuman. Han är chef för ambulanssjukvården i länet. (Källa: www.rvn.se) (syntolkning: Ambulans i gult och grönt)

Långtidssjuk i covid

Carina Berg i Sundsvall har varit långtidssjuk i covid sedan januari 2021. Hon låg i respirator i 43 dagar.   – Jag är fortfarande beroende av syrgas, och orkar knappt gå på promenad, säger hon. 300 personer i Västernorrland behöver specialistvård på grund av långtidssjukdom i covid. (Källa: www.rvn.se) (syntolkning: Sängliggande person får syrgas via […]

Post varannan dag

Vi skickar mycket färre brev nu mot förr. Därför ska Postnord dela ut post varannan dag från den 2 maj i Norrland. En del får då post jämna datum och andra får post ojämna datum.   Det betyder också att den som prenumererar på en tidning kan få den en dag försent. Postnord fortsätter att […]