Spotlight's arkiv

Arkiv / 2020 / v23 (1 juni - 7 juni)

Glädjande besked att den fria ledsagarservicen i Sundsvalls kommun blir kvar!

En enhällig vård-och omsorgsnämnd vid Sundsvalls kommun har nu tagit beslut om att den fria ledsagarservicen blir kvar. SRF Sundsvall och andra berörda funktionshinderföreningar och brukare är glada över att politikerna och förvaltningen fattat ett klokt beslut för alla berörda. Nu väntar en upphandling som ska vara klar i höst.

Enkla styrkeövningar hemmavid

Del 2 i serien om hemmagympa eller seniorgympa med Agneta Bergqvist vid Friskis&Svettis i Sundsvall. På bilden:Erica Bergqvist illustrerar 4 st  av övningarna.

Telegram: Taktil utställning och ljudkonst skjuts fram till år 2022

”-Det känns inte rätt i coronatider att ha en utställning där besökarna ska känna på konst med sina händer och hålla avstånd. Därför skjuts utställningen vid Sundsvalls museum fram i tid,” säger konsthandläggaren Carina Kågström vid Region Västernorrland.

Ett sommarvykort från Visby

Varje sommar i 53 år har Visbyprofilen Gertrud Lyrung,89, guidat runt över kullersten och genom smala gränser i medeltidsstaden Visby på Gotland. Med hjälp av sin rollator och med massor av kunskap genomförs guidningarna under flera timmar per tillfälle. På bilden: Domkyrkan i Visby.